https://www.nordiciotweek.com/
  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
  • Vimeo - Grey Circle
Search
  • Aditro

Automatisaation tuulet puhaltavat palkkahallinnossa


Automatisaatio vyöryy vääjäämättömällä voimalla palkanlaskentaan. Seuraa muun muassa näitä trendejä:

1. Automaattisesti liikkuva data: Palkkahallintoon liittyvä data kulkee tulevaisuudessa eri järjestelmissä itsenäisesti ja automaattisesti. Mitä muutos käytännössä tarkoittaa? Esimerkiksi sitä, että työntekijä voi kirjata poissaolonsa itse omalla mobiililaitteellaan. Siitä tieto siirtyy automaattisesti palkanlaskentaan sekä edelleen palkkalaskelmiin ja palkkahallinnon raportteihin.

2. Palkanlaskijan roolin muutos: Kun suuri osa palkanlaskennan rutiinitehtävistä hoituu hyvinkin automaattisesti, palkanlaskijan rooli siirtyy kohti prosessin valvomista, poikkeustilanteiden hallintaa ja asiakaspalvelua. Prosessien tehostumisen lisäksi muutos lisää palkkahallinnon henkilöstön työn mielekkyyttä.

3. Reaaliaikaisesti viranomaisille liikkuva tieto: Lisääntyvä automaatio vaikuttaa myös palkkahallinnon vuosikelloon. Kun aiemmin merkittävät viranomaisraportoinnit on tehty vuoden lopussa, automatisaation myötä data siirtyy viranomaistahoille välittömästi.

4. Pilvipalvelut automatisaation mahdollistajana: Palkanlaskennan tulevaisuus on pilvipalveluissa, sillä ne mahdollistavat järjestelmien monipuolisemman ja paikasta riippumattoman käytön, ketterämmän kehityksen ja automatisaatiotason noston.

#HR #Aditro #Automatisaatio #Palkanlaskenta

6 views0 comments

HR EXECUTIVE NORDIC

partnerships & Tickets

Mikko Huttunen

+358 50 367 5966

mikko.huttunen@bignordic.com

Heidi Byskata

+358 50 309 1418

heidi.byskata@bignordic.com

Agenda &
speaking inquiries

Aleksi Helander
+358 40 251 6598
aleksi.helander(at)bignordic.com

Business Insight Group

Kalevankatu 31 

00100 Helsinki
www.bignordic.com

HRExecutive_logo_2021-04.png